Ontdek de associatie... begin bij de mensen.

Het project

Vanaf september 2013 zijn er 100.000 mensen als student of personeelslid verbonden met de Associatie KU Leuven. Het project ‘onder 1 hoed’ wil de samenhorigheid bevorderen en een gezicht geven aan deze gemeenschap.

Geografisch liggen de leden van deze associatie verspreid in heel Vlaanderen. Dat betekent een enorme rijkdom aan diversiteit. Maar wat is hetgene dat ons verbindt? Waarin lijken we op elkaar? Er zijn duizenden verschillende mensen die deel uitmaken van de Associatie KU Leuven, maar toch zijn het ook allemaal mensen zoals u en ik. Mensen met families, met dromen, verwachtingen, herinneringen … noem maar op. Eigenlijk zijn we allemaal niet zó verschillend als soms wel lijkt.

UP voelt zich verantwoordelijk voor de gemeenschapsvorming binnen de associatie. Daarom lanceerden ze een project met als doel om de eenheid in diversiteit op een originele manier een gezicht te geven.

Tover een vraag uit de hoed!

Om dit project te realiseren deden we beroep op een professionele personal coach, Anneke Coppens. Zij nam video-interviews af van studenten en personeel van de verschillende associatieleden en bevroeg hen over de grote thema's in het leven, zoals bijvoorbeeld de betekenis van familie, hun dromen voor de toekomst, de omgang met grote obstakels in het leven, ...

Elke geïnterviewde trok die vragen uit een grote hoed en liet zich zo verrassen door het toeval. Alle antwoorden die u op deze website ziet, zijn een momentopname. Het geheel van al deze spontane reacties werd per vraag gebundeld. Op die manier ontstaat een zeer divers en breed antwoord op de belangrijke levensvragen die gesteld werden.